1. Kérdezzen bátran, vagy írja meg, mikor szeretnének jönni!
 • стена плача молитва
 • стена плача передать записку
 • http://zolotoe-pero.com/
 • Vadása tó

  A Vadása-tó, az Őrség egyik legismertebb tava 1500 méterre fekszik a Fenyves Tábortól, azaz az osztálykirándulások, erdei iskolák, ifjúsági táborok kedvelt helyszínétől.

  Vadása-tó az Őrségi Nemzeti Park tavai közé tartozik. Ez a patakból duzzasztással létrehozott vízfelület strandolásra, fürdésre, horgászatra kiválóan alkalmas.

  A Vadása-tó tulajdonképpen két tóból áll. A kisebb vízfelületű, újabb tó vadregényes erdő közepén fekszik, vízéből tuskók állnak ki, akárcsak az erdélyi Gyilkos-tóból. A Vadása-tónak ez a része elsősorban a horgászok kedvelt helye: ponty, amur, keszegfélék, süllő, balin és kárász él a tó vizében. Ezen halfajok horgászatához országos horgászengedély szükséges. A nagyobb méretű tó a strandolók paradicsoma.

  A Vadása-tó kialakulása

  A Hegyhátszentjakab mellett fekvő Vadása-tó a legtöbb őrségi tóhoz hasonlóan egy patakduzzasztásnak köszönheti a létét. A felduzzasztott Vadása-patakot 12 forrás táplálja, gyönyörű környezetben, természetvédelmi területen fekszik. A kristálytiszta vizű tónál fut össze az Őrségi Nemzeti Park több túraútvonala is.

  A Vadása-tó nevének eredete

  Neve onnan ered, hogy a környéken sok volt a róka, amik lyukakat ástak a patak mentén, így lett vad-ásta, illetve Vadása a patak neve. A patakot aztán felduzzasztották és így lett a felduzzasztott tó neve is Vadása-tó.

  Vadása-tó fotók

  Az őrségi Vadása-tó

  Az őrségi Vadása-tó

  A Vadása-tó egyik partja

  A Vadása-tó egyik partja

  A Vadása-tó a lemenő nap fényében

  A Vadása-tó a lemenő nap fényében

  A Vadása-tó fotók forrása